De 12 kenmerken van succesvolle ondernemers

Wat maakt dat succesvolle ondernemers succes hebben?

Wat is hun geheim? Wat is het recept voor succes? En wat daarvan kunnen wij leren op een manier die bij ons past, zodat wij het bedrijf van onze dromen gaan creëren? Dit is een thema dat wij, binnen Tools for Coaching en de Positieve Groei Academy, mega interessant vinden en waar deze blog over gaat.

Lukte iets niet meteen dan dacht ik: “Laat maar!”

Vroeger dacht ik dat succesvolle mensen alleen maar succes hadden. Ik dacht dat alles wat succesvolle ondernemers bedachten meteen een succes was. Als mij iets niet bij de eerste poging lukte, dacht ik vaak; Laat maar! Ik zette niet door. Inmiddels weet ik dat succesvolle mensen een keer vaker opstaan dan ze op hun neus gaan. Ze geven niet op! De enige optie is succes!

“Als een ander het kan, dan kan ik het ook!”

Als puber had ik de eigenwijze gedachte: ‘als iemand iets ingewikkelds kan begrijpen dan kan ik dat ook’. Nu heb ik daarvan een soortgelijke variant: ’Als anderen succesvol ondernemer kunnen zijn, dan kan ik dat ook! En wat daarvoor nodig is, kan ik leren’. Ik moet alleen de tijd en soms ook geld willen investeren en op die rijdende trein willen stappen en blijven. En zou nou zelf, dat is vaak ontzettend spannend.

Alle bedrijven waren ooit alleen maar een gedachte

Daarnaast  helpt mij het idee dat alle bedrijven en praktijken die er zijn, ooit begonnen zijn met een gedachte, met een idee. Deze gedachten zijn daarna omgevormd tot succesvolle bedrijven. Hoe mooi is dat!

Misschien herken je het wel: jarenlang had ik heel veel super creatieve ideeën, maar ik deed er niets mee. Ik kon dus niet falen! Maar echt succes hebben kon dus ook niet! Dat idee knaagde vele jaren aan mij.

Het idee waarmee het voor ons is begonnen

In 2017 appte Miranda mij met de vraag of ik een coachtool had om cliënten te kunnen coachen naar een positieve mindset en daarmee naar blijvende gezonde gedragsverandering. Ik appte meteen terug, nee dat heb ik niet, maar zullen wij dit gaan ontwikkelen? Ik schrok zelf van mijn snelle reactie. Het was een zogenaamde inspired action. En hoe bijzonder, Miranda appte meteen terug: ‘Ja laten we dat doen’. Ook zij was enorm verrast. En alles wat we daarna hebben ontwikkeld en nog zullen ontwikkelen was niet gebeurt als we niet meteen gehandeld hadden, vanuit een goed gevoel!

En precies daar schort het bij de meeste mensen aan: ideeën genoeg, maar ze gaan niet volhardend in de actie.

De 12 kenmerken van succesvolle ondernemers

 1. Ze hebben een duidelijk beeld van waar ze naartoe willen groeien;
 2. Ze denken groot en beginnen NU;
 3. Ze voelen een diep vertrouwen dat hun dromen uit gaan komen;
 4. Ze denken bij tegenslag meteen in mogelijkheden en komen in de actie;
 5. Ze hebben een positieve mindset en blijven deze versterken;
 6. Ze blijven reflecteren en dus leren;
 7. Ze ontvangen feedback, zowel de kritische als de positieve en onderzoeken wat ze ermee kunnen/ willen;
 8. Ze blijven zichzelf motiveren;
 9. Ze zoeken regelmatig gelijkgestemden op om van elkaar te blijven leren: Een Mastermind groep;
 10. Ze gaan regelmatig uit hun comfortzone en doen dit steeds makkelijker;
 11. Ze doorbreken elke keer weer een nieuw plafond;
 12. Ze hebben veel plezier in het ondernemen en zien het als een spel, waar winnen de enige optie is.

Hebben succesvolle ondernemers nooit een dag dat ze het even niet zien en niet voelen? Echt wel! Ze gaan er echter op een andere manier mee om dan minder succesvolle ondernemers.

Blijf in contact met je missie

Bij ons gaat het ook met ups en downs. Soms schieten we even in ‘tekort-denken’. ‘We worden nooit zo succesvol als we willen’. Maar dan bedenken we snel weer (en het helpt enorm dat we met z’n tweeën zijn) waar doen we het ook alweer voor? Oh ja, wij willen als Tools for Coaching Nederland en België een stuk gezonder en vitaler maken. En we willen dit op onze unieke, intuïtieve en speelse manier doen.

Wil jij als ondernemer ook blijven groeien en succes na succes ervaren?

De 12 kenmerken van succesvolle ondernemers kun ook jij je eigen maken. Blijf ermee spelen en blijf leren. Wil jij in je ondernemerschap een extra boost ervaren? Wil jij dit jaar sneller groeien als ondernemer? Wil jij dat je omzet en klantenbestand ook flink gaan groeien? Doe dan mee met de Business Mastermind die start in april. Elke investering ga jij dubbel en dwars terug verdienen als jij er helemaal voor gaat met andere ambitieuze ondernemers.

Benieuwd wat het Business Mastermind traject voor jou kan betekenen?Klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven