Hoe kun je stappen zetten in het ontwikkelen van je mindset?

Deze keer nemen we je mee in twee hele mooie onderwerpen. Namelijk, ondernemersmindset en money mindset. Want, hoe kun je stappen zetten in je mindset? Wij zijn zelf veel bezig met deze onderwerpen. Door onszelf te ontwikkelen in deze gebieden, kunnen we onze kennis weer delen met andere coaches en ondernemers.

Jennifer en haar belemmerende overtuigingen

In de eerste blog hebben we het gehad over de ondernemersreis van Jennifer. Ze maakte de stap om als zelfstandig ondernemer te beginnen, maar beperkte zichzelf in haar mindset. Er kwamen veel belemmerende gedachten naar boven waaronder “Wie ben ik om dit te doen?” Op een rationeel vlak wist ze dat dit niet klopte. Haar bewuste gedachte hielp haar hierin vooruit: “Ik kan dit ”.

Dit is iets waar veel ondernemers zich misschien wel in herkennen. Dit is dan ook een thema dat wij naar voren laten komen in onze opleiding.

Ondanks dat Jennifer al sinds 2009 les geeft en veel ervaring heeft als coach, blijft er toch nog een stemmetje in haar hoofd zitten die belemmerende gedachten aanwakkert. Omdat ze zoveel bezig is met haar mindset, weet ze hoe ze deze tweestrijd in haar hoofd moet aanpakken.

Op een jonge leeftijd, had ze voor zichzelf de conclusie getrokken dat geld iets engs is. “Je moet er maar voorzichtig mee omgaan”. Dit stamt uit een periode waar geld echt een thema was voor haar familie. Omdat ze er nu zo bewust mee bezig is en zichzelf heeft afgevraagd waar dit nou vandaan komt, is ze tot een andere conclusie gekomen.

Herschrijf je eigen verhaal

Een mooie oefening hiervoor is het herschrijven van je verhaal. Je kijkt terug op bepaalde gebeurtenissen met de kennis die je nu hebt. Je verandert hiermee de manier waarop jij een gebeurtenis hebt ervaren en het effect dat het op je huidige situatie heeft.

Miranda en haar belemmerende gedachten

Miranda kan zich ook erg herkennen in het hebben van beperkte overtuigingen. Dit is dan ook iets waar zij regelmatig mee bezig is. Ze heeft zich verdiept in het ontwikkelen van haar ondernemersmindset en moneymindset. “Je kan alles voor jezelf maken of breken, het begint met je mindset”. Miranda haalt haar kennis uit het beluisteren van interessante podcasts en ze leest graag boeken van bekende ondernemers. Ze vindt het fijn om hiermee bezig te zijn en is trots op de stappen die ze al gezet heeft. Ze kijkt ook uit naar alles stappen die ze nog mag zetten. Het is een levenslang proces en niet iets dat ooit voorbij zal gaan.

Beide dames willen hun ondernemersmindset en money mindset 
nog verder ontwikkelen. Ze maken hierbij veel gebruik van de Positeve Groei Kaarten. Dit helpt ze om eerst dieper bij de kern van een belemmerende overtuiging te komen, voordat ze gaan kijken wat de oplossing is. 

Hoe staat het gesteld met jouw mindset? Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen?

Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven