Tips voor startende coaches

3 Waardevolle tips voor startende coaches die willen groeien in hun bedrijf

Deze keer is het aan mij, Miranda, om mijn reis als startende ondernemer te delen. Ik vertel je hoe mijn reis begonnen is en waar ik als startende coach tegenaan liep. Verder deel ik hoe ik mijn struggels aanpak en mijn 3 tips voor startende ondernemers.

Luister jij liever? Klik dan hier om de podcast te beluisteren.

Hoe mijn carrière als startende coach begonnen is

Mijn reis als ondernemer is heel onverwachts begonnen. Ik werkte destijds bij de Rabobank. Er werd bekend gemaakt dat er een grote reorganisatie aan kwam. In die periode kregen wij als team de gelegenheid om verder te kijken, omdat onze functie kwam te vervallen. Bepaalde mensen waren daar bang voor, maar ik heb dat altijd met beide handen aangegrepen. Ik wist dat ik hier niet mijn hele leven wilde blijven. Nu kreeg ik de kans om ergens anders te kijken en dat heb ik gedaan. Ik ben toen bij verschillende bedrijven “snuffelstages” gaan lopen. Ik ontdekte daarin wat ik niet leuk vond.

Daardoor werd ook duidelijk dat ik niet bij de Rabobank wilde blijven. Ik kreeg de kans om een loopbaan traject in te gaan en die kans heb ik met beiden handen aangepakt. Dit gaf mij de kans om te ontdekken wat ik graag wilde doen. Hier heb ik dingen geleerd, die ik vandaag de dag nog gebruik.

Gaandeweg kwam ik erachter dat ik mijn passie voor voeding en een gezonder leven wilde volgen. Daar ging mijn hart naar uit. Ik heb toen gestreden voor een opleiding als gewichtsconsulent. Vroeger luisterde ik nooit echt naar mijn gevoel. Toen deed ik dat wel, maar werd ik hier in tegengewerkt door mijn loopbaanbegeleiding. Toch heb ik voor mezelf gekozen. Het was niet per se makkelijk maar het is wel gelukt.

Mijn zelfvertrouwen als startende ondernemer

Dat jaar was voor mij een echte rollercoaster. Vanaf het moment dat ik de keuze maakte om de opleiding te doen, tot de eerste stappen als zelfstandig ondernemer voelde het goed. Ik besloot om het gewoon te doen. Ik had de lat heel hoog liggen voor mezelf. Ik heb dit allemaal kunnen doen omdat ik erin stond met de gedachte: “Dat doe je toch gewoon”. Ook omdat ik het leuk vond om te doen. Ik genoot er zo van om alles te ontdekken en te doen.

Ik kreeg hier ook bevestiging in, want ik startte direct met twee vrouwen die met mij aan de slag wilden. Het klopte allemaal. Als het allemaal gaat vanuit je passie, dan ben je gewoon zelfverzekerder. De energie die je uitstraalt, die weerspiegelt hoe het verloop van je onderneming gaat.

Ik ben heel zelfverzekerd, maar ik heb zeker ook momenten waarop ik struggles ervaar. Mijn passie en liefde voor het vak is wat mij door die onzekerheden heen helpt. Daarnaast ben ik constant bezig met zelfontwikkeling. Ik ga met al die struggles aan de slag. Je business groeit op het moment dat jij zelf ook groeit.

Ik heb nu sinds 2017 mijn eigen praktijk, waarin ik voornamelijk vrouwen begeleid naar een gezonder en blijer leven. Ik noem mezelf ook wel een happy & healthy coach.

Hoe Tools voor Coaching tot stand is gekomen

Op een gegeven moment kwam ik op een punt waar ik behoefte had aan meer diepgang tijdens gesprekken met cliënten. Ik merkte dat niet iedereen heel goed bij zijn eigen gedachten kon komen. Dat is echt een stukje mindset. Hier was ik zelf op dat moment ook veel mee bezig. Ik werd mij ervan bewust dat anderen mensen dit ook lastig vonden. Het spiegelde met waar ik op dat moment mee bezig was.

Tijdens mijn loopbaantraject hebben we met inspiratiespellen gewerkt. Ik was ervan overtuigd dat dit ook in de gezondheidswereld beschikbaar moest. Na een gesprek met Jennifer kwamen we erachter dat dit er nog helemaal niet was. “Dan gaan we dit toch zelf creëren”. Dit is het begin geweest van het hele ontwikkelingsproces. Het doel hiervan was om die onderbewuste gedachten beter boven tafel te krijgen. Hierdoor kunnen we cliënten veel beter helpen.

Mijn 3 tips voor startende ondernemers

Tip 1: Blijf je hart volgen

Blijf dicht bij jezelf. Hetgeen waar jij blij van wordt en waar jij je goed bij voelt, dat ga je volhouden. Alleen dan kun jij ergens de beste in worden.
Het is zo belangrijk om plezier te hebben in wat je doet. Als je het doet omdat je er veel geld mee kan verdienen, dan hou je het niet lang vol. Kijk hier ook regelmatig op terug. Blijf jezelf afvragen wat het met je doet.

Tip 2: Gezond ondernemen

Blijf als (startende) ondernemer goed voor jezelf zorgen. Je wil geld verdienen en je wil mensen helpen, maar daarnaast is het ook super belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt. Als ik merk dat ik mezelf verlies, dan vind ik het fijn om even te wandelen of te mediteren. Zo ga ik graag even naar buiten tussen mijn afspraken in. Ik maak altijd ruimte voor een rustmoment tussen klanten.

Tip 3: Inspiratie opzoeken

Wat ik belangrijk vind voor een ondernemer, is dat jij je energie niveau hoog kunt houden. Dat doe je door goed voor jezelf te zorgen, maar ook door inspiratie op te zoeken. Wat mij heel erg helpt, dat is bijvoorbeeld een podcast over ondernemerschap opzetten. Zo kies ik een thema war ik op dat moment behoefte aan heb. Hier zijn heel veel gratis mogelijkheden in.

Zo luisterde ik laatst naar een podcast van Kim Munnecom. Ze daagde je hierin uit om voor 1 jaar lang een commitment te maken. Je moet iets kiezen waar je van groeit en waar je iets van leert. Dit ga je iedere dag doen. De commitment die ik met mezelf ben aangegaan, is dat ik dagelijks de tijd neem om een filmpje te maken voor onze stories, over iets dat ik die dag heb geleert. Dus tot 27 september 2022 ga ik de commitment aan.

Als startende ondernemer is het belangrijk om de commitment met jezelf aan te gaan. Door te groeien ga jij jezelf, maar ook je business naar een hoger niveau brengen. Die groei hoeft niet in een keer gigantisch te zijn. Maak een begin met ondernemen en blijf in jezelf investeren. Veel kleine stapjes zullen tot een groot resultaat leiden.

Laat ons weten welke commitment jij met jezelf aangaat.

1 gedachte over “3 Waardevolle tips voor startende coaches die willen groeien in hun bedrijf”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven