Van paniekstoornis naar diepgaande passie voor NLP

Ik wil graag mijn persoonlijke verhaal met jullie delen, dat ik tot nu toe nog niet heb gedeeld. Het is een verhaal over mijn persoonlijke reis, die me heeft geleid naar waar ik nu ben, en wat me drijft in mijn missie.

 

Als medeoprichter van Tools for Coaching, waar we met toewijding coaches opleiden en begeleiden die van hun passie hun beroep willen maken en hun dromen willen realiseren.

Maar ooit was er een tijd waarin het echt niet goed met mij ging. Ik was halverwege de 30, moeder van drie jonge kinderen, en had binnen 5 jaar mijn beide ouders verloren, eerst mijn moeder toen ik 27 was en daarna mijn vader toen ik 32 was, allebei aan alvleesklierkanker.

Daarnaast was ik altijd een perfectionistische persoon die anderen altijd vooropstelde, soms ten koste van mezelf.

 

Ik had altijd gedacht dat mensen met hyperventilatie- en paniekklachten

overdreven reageerden, totdat het mij overkwam.

Plotseling werd ik overvallen door paniekaanvallen, hyperventilatie, diepe angsten om ter plekke te sterven en de vrees dat ik geen goede moeder en partner meer kon zijn.

Ik veranderde van een enthousiaste jonge moeder in een angstige vrouw die zelfs niet meer durfde deel te nemen aan schoolreisjes of zelfs maar in de rij te staan bij de supermarkt.

Er is een moment dat me altijd zal bijblijven, waarin ik dacht dat we een ambulance moesten bellen. Ik voelde iets knappen in mijn hoofd (dat klinkt wat vreemd, dat weet ik), en ik zat op de trap. Mijn man Andre stond bij me en bleef rustig en liefdevol. ‘Maar waarom begreep hij niet dat mijn situatie echt ernstig was en dat ik meteen naar het ziekenhuis moest?’

Hij had door dat het niet om een medisch noodgeval ging. Samen gingen we wel naar de huisartsenpost, en die autorit was verschrikkelijk. Toen we eindelijk aan de beurt waren, was daar een arts die we niet kenden. Hij was een oudere man met lang grijs haar en droeg sandalen met zelfgebreide sokken.

Hij keek me aan en zei: “Ik ga je niet eens onderzoeken.

Ik zie een gezonde jonge vrouw die dit zelf doet. En nu moet jij dit zelf leren laten.” Zijn woorden raakten me diep, en ik voelde meteen de spanning van me afglijden. Die woorden markeerden het begin van mijn persoonlijke ontwikkelingsreis, die me uiteindelijk naar NLP heeft geleid. Natuurlijk verdwenen mijn problemen niet meteen, maar ik had de kracht ervaren van de aanwezigheid van die rustige en wijze huisarts, en het inzicht dat “ik het zelf moest leren laten.”

Ik ontdekte, door de ervaring bij de arts, dat ik de oplossingen en hulpbronnen in mezelf mocht en kon vinden,  telkens wanneer de paniek weer opspeelde. In plaats van extern naar oplossingen te zoeken, begon ik intern te kijken.

“Mijn belemmerende gedachten over mezelf de oorzaak waren van mijn chronische stress.”

Tijdens mijn eerste NLP Practitioner opleiding ontdekte ik dat mijn belemmerende gedachten over mezelf de oorzaak waren van mijn chronische stress. Het idee “ik ben niet goed genoeg” leidde ertoe dat ik mezelf dagelijks overbelastte en nooit kon ontspannen, vooral in combinatie met het jonge gezin dat ik had. Ik bleef altijd maar doorgaan. Ik stond altijd aan.

Mijn passie voor  NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) was geboren en ik bleef opleiding na opleiding volgen.

“Mensen om me heen zagen mijn transformatie en, nog belangrijker, ik voelde het diep van binnen.

Mijn zelfbeeld veranderde drastisch, en met toenemende zelfliefde en zelfvertrouwen verdwenen mijn hyperventilatie- en paniekaanvallen snel.

Wat heeft me het meest geholpen?

Het besef dat het mijn eigen gedachten en programma waren die me in de weg zaten. Ik heb deze belemmerende patronen diep van binnen kunnen doorbreken en op een positieve manier kunnen veranderen.

Al snel begon ik cliënten in mijn praktijk te zien, evenals studenten in opleiding, die vergelijkbare problemen hadden. Ik merkte dat ik dezelfde rustige aanwezigheid uitstraalde naar mijn cliënten, en ik begon tegen hen te zeggen: “Jij hebt alles in je om te komen waar jij wilt.”

Dit verhaal had ik nog nooit zo openlijk gedeeld, maar het was het begin van mijn ware passie voor NLP coaching. Ik gun het iedereen om de kracht van NLP te ontdekken, om een NLP coach te hebben, en om te beseffen dat, ongeacht de uitdagingen waarmee je worstelt, je veel meer kunt bereiken dan je misschien denkt.

Dit is eigenlijk waarom Miranda en ik Tools for Coaching zijn begonnen: om jou als coach te inspireren en te helpen, zodat jij echt iets heel speciaals kunnen betekenen voor je cliënten. Hierdoor kan jij (en je cliënten) diepgaande veranderingen in je leven en in je bedrijf ervaren en het leven leiden dat je echt wil. Dat doen wij ook en daar zijn we super dankbaar voor!

Wat herken jij uit mijn verhaal? Wat heb jij overwonnen?

Meer weten over ons aanbod rondom NLP? Kijk even op onze website en klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven