Gratis visualisatie

Wat gebeurt er als je een commitment aangaat?

In de vorige blog hebben we onze commitments gedeeld voor het komende jaar. We zijn beide een commitment aangegaan. In deze blog gaan we hier samen op terug kijken. We gaan het hebben over onze progressie en hoe we er op dit moment tegenaan kijken. Daarnaast delen we hoe dit ons geholpen heeft op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Luister jij liever? Klik dan hier om de podcast te beluisteren.

Persoonlijke groei voor Miranda

Miranda haar commitment is het posten van stories op Instagram. Het doel is om iedere dag even aanwezig te zijn voor de camera. We zijn nu een week verder.

“Oh mijn god, wat heb ik gezegd. 365 dagen lang, iedere dag even voor de camera komen.”

Dat waren de gedachten van Miranda op de eerste dagen. Al gauw merkte ze, dat daar verandering in kwam. Als je een commitment met jezelf maakt en die ook nog eens online deelt, dan kun je niet anders dan het gewoon doen. Waar op dit moment de grootste uitdaging zit, dat is het verzinnen van content. Dit is echt nog een groeipunt. Maar die grote berg met obstakels, die is al een heel stuk kleiner geworden door het gewoon te doen. Het effect van doorzetten merk je al heel snel. Het wordt ook alleen groter.

“Ik ben heel benieuwd hoe ik me voel na het voltooien van deze commitment.”

De enige manier om te leren is door te vallen en weer op te staan. Vaak weten we dit wel, maar hebben we even een schop onder de kont nodig. Dit is voor veel coaches en ondernemers heel herkenbaar. Het is heel makkelijk om jezelf tegen te houden in uitdagende situaties. Dit komt vooral door de belemmerende overtuigingen die we hebben. Dit is iets waar je doorheen moet. Alleen op die manier is het mogelijk om te groeien en vertrouwen te krijgen.

Er kan namelijk zoveel veranderen binnen een jaar. Zo heeft Miranda enorm veel slagen mogen maken in haar coaching vaardigheden en haar zelfvertrouwen. Daarnaast heeft ze enorm veel geleerd op gebied van persoonlijke groei en financiën. Ze heeft nu een veel sterkere Moneymindset.

Zelfontwikkeling voor Jennifer

Jennifer maakte de commitment om af te vallen. Tijdens de corona periode was ze weer terug gevallen in haar oude gewoontes. Dit bracht een interne discussie op gang. Ze is namelijk iedere dag bezig met persoonlijke ontwikkeling, maar toch lukte het niet om op gewicht te blijven. Voor de zomer heeft ze zich laten coachen door Miranda. Met behulp van de Positieve Groei kaarten, kwam ze direct bij haar belemmerende gedachten. Dit was voor Jennifer: “Ik ben niet mooi”.

Een belemmerende overtuiging die vaak voorkomt. Bij Miranda zat hij ook diep geworteld. Met de helpende overtuigingen, heeft ze deze overtuiging aan de kant kunnen zetten. Na die sessie raakte ze al gauw 6 kilo kwijt.

“Ik ben hier super blij mee en zit al lekkerder in mijn vel. Maar dit is dan ook direct een valkuil.”

Jennifer haar commitment is om op 5 april 2022 een gezond BMI te hebben. Na het kwijtraken van die 6 kilo voelt ze zich al beter, maar zit ze nog niet op een gezond BMI. Het comfortabele gevoel sluipt er stiekem toch in. Ze eet goed en is de laatste weken niet aangekomen, maar ook niet afgevallen. Ze zat even vast op een plateau. Door zichzelf te herinneren aan haar doel en haar commitment, kwam er weer schot in de zaak.

Ze heeft haar commitment met meerdere mensen gedeeld en houdt alles goed bij. Ze schrijft in een dagboek alles op dat ze tegenkomt. Zowel positieve als negatieve gedachten. Daarnaast heeft ze een haalbare tijdlijn bedacht. Ze gaat het hele avontuur online delen, zodat anderen hier ook van kunnen leren. Wanneer je iemand het ziet doen, dan ga je er steeds meer in geloven dat het jou ook gaat lukken.

Het aangaan van commitment heeft ons al enorm kunnen helpen in onze groei. Het jaar is nog niet voorbij, maar we merken beide al dat we ons op verschillende vlakken hebben ontwikkelt. Als ondernemer en coach zijnde, is het belangrijk dat je altijd blijft bewegen. Want alleen dan ga jij je doelen behalen. Persoonlijke ontwikkeling speelt hierin een grote factor.

Het mooie is dat je altijd gaandeweg je commitments kunt aanpassen wanneer het niet goed voelt of niet met je resoneert. Zo is dit ook voor ons geweest en daarom hebben wij ook onze commitments al wat meer aangepast. Nieuwsgierig? Hier vertellen we in een andere podcast meer over.

Welke commitment ga jij aan of ben jij met jezelf aangegaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven