Belemmerende gedachten doorbreken

Wat is er nodig voor het doorbreken van patronen?

Deze keer nemen we je mee in een stukje kwetsbaarheid en openheid in het afvalproces van Jennifer. Ze neemt je mee in haar eigen verhaal en deelt wat haar geholpen heeft met het doorbreken van patronen. Zonder verandering daarin, ga je namelijk niet verder komen. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar je belemmerende patronen.

Het vermijden van belemmerende gedachten

Tijdens de corona periode ben ik weer in mijn oude valkuilen getrapt en was ik zwaarder dan ooit. Hier baalde ik enorm van en het kostte mij op dat moment energie. Het voelde niet meer goed en het kon zo niet verder. Dit wilde ik niet. Ik nam de Positieve Groei Kaarten erbij. Ik begon direct met de helpende gedachten op de groene kaarten. De kaarten met de belemmeringen, die sloeg ik over. Ik wilde weten hoe ik me beter kon voelen en ging dus direct naar de oplossing.

Op dat moment kwam Miranda binnen en zag dat ik bezig was. Ze stelde voor om een coaching sessie te doen, maar dan wel vanaf het begin. En maar goed ook, want de belemmerende gedachten zijn juist de dingen die je tegenhouden in je leven.

“Wat zich onbewust afspeelt in je leven, dat is vaak hetgeen dat je tegenhoudt.”

Onbewuste gedachten in je lichaam

De niet helpende gedachten die tijdens de sessie naar boven kwamen, dat waren gedachten die ik niet zag aankomen. Dit is het mooie van de Positieve Groei Kaarten. Ze kunnen je onbewuste gedachten zomaar doen oplichten, zonder dat jij door hebt deze spelen. Voor mij was dat vooral de kaart: “Ik ben niet mooi”. Deze kaart raakte me en dit voelde ik ook direct. Ik voelde een knoop in mijn buik en er kwam verdriet in me op. Dit is ook exact de kern en de reden waarom ik geen verandering teweeg kon brengen. De andere kaarten die impact op mij hadden waren: “Anderen kunnen dit, ik niet” en “Ik ben teleurgesteld in mezelf”. Deze gedachten kende ik al.

Ik heb best veel zelfvertrouwen en in de meeste vlakken in mijn leven sta ik stevig in mijn schoenen. Als het gaat om mijn uiterlijk, dan is dat wat minder. Dit probeerde ik te negeren door direct naar de oplossing te zoeken. Deze onzekerheid komt voort uit mijn jeugd. Ik ben de jongste van 5 kinderen en ik heb 2 prachtige zussen. Dit kregen ze ook vaker te horen door middel van complimenten. Als kind heb ik onbewust besloten dat mijn zussen mooi zijn en ik niet. Ik weet dat dit onzin is, maar deze gedachte zat wel nog in mijn lijf. Tijdens mijn sessie besefte ik dat dit precies is wat mij tegenhield.

Helpende gedachten

Met behulp van de groene kaarten, de helpende gedachten, ben ik aan de slag gegaan met mijn belemmerende gedachten en het stukje verdriet dat hieraan gekoppeld zit. Ik kreeg de vraag: “Welke gedachten zou je wel willen hebben?”. Het eerste dat in mij naar boven kwam, dat was de gedachte: “Ik gun mezelf een nieuwe kans”. Daar hoort voor mij ook bij: “Ik ben het waard om goed voor mezelf te zorgen”.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het mij gaat lukken. Dat zware gevoel in mijn buik van die gedachten, dat is nu weg. Ik ben bewust bezig met mijn gedachten en probeer bijvoorbeeld iedere avond mijn dag positief af te sluiten. Dit doe ik door voor het slapen op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Hierdoor breng ik mijn focus op wat wel lukt en op de positieve dingen. Op deze manier kan ik ook beter omgaan met de periodes in mijn afvalproces, waar mijn gewicht stil staat.

Mijn doel is om naar een gezonder gewicht te bewegen. Ik wil op 5 April een gezond BMI bereiken en ik ben ervan overtuigd dat dit mij gaat lukken. (inmiddels is de datum wel wat verschoven, maar de positieve verandering zet door.)

Wanneer je iets wil doorbreken dan is het belangrijk om iets te doen, maar dan totaal anders van wat je gewend bent. Ga diep in jezelf kijken en ga op zoek naar de reden die je afremt. Op die manier ga jij je belemmereden gedachten vinden en patronen kunnen doorbreken voor jezelf.

Welke patronen moet jij doorbreken om stappen te kunnen maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven