Werken met The Law of Attraction & NLP

Dit is het thema van deze blog en van onze eerste van 12 Positieve Groei Masterclasses.

Herken jij het dat je net aan iemand denkt en hup er komt een appje van die persoon binnen. Goh, wat toevallig! Of je hebt zo een afspraak met een client en denkt: Ik ben benieuwd of hij dit keer weer op het laatste moment afzegt en hup; een bericht in je mailbox dat hij helaas niet kan komen. Toeval of The Law of Attraction? Wie zal het zeggen!

The Law of Attraction zegt: Dat wat je aandacht geeft groeit. Hoe mooi is het als je hiermee bewust gaat werken en je veel makkelijker je doelen weet te behalen in je leven.

Een aantal jaren geleden had ik een heel positieve ervaring hiermee. In de zomervakantie voelde ik kriebels in mijn buik en wist ik, er komen prachtige dingen op mijn pad waar ik nu nog geen weet van heb. Ik voelde het tot in mijn tenen. Niet veel later werd ik door Sonnevelt Opleidingen gevraagd om de opleiding Mental Coach te gaan geven en kort daarna kwam ook nog de vraag of ik de opleiding Leefstijlcoach wilde gaan geven. Wauw dit zag ik niet aankomen. Waar dat positieve voorgevoel en weten vandaan kwam? Geen idee, maar het maakte dat ik vooral nieuwsgierig was naar wat er voor moois komen zou.

The Law of Attraction zegt ook dat het niet alleen gaat over waar je aan denkt, maar dat je het ook echt voelt.

Nog een voorbeeld: Ik was 12 jaar en op vakantie met mijn ouders in Zuid-Duitsland. Ik mocht een blikje drinken halen uit een automaat op de camping. Voor mij stonden twee jongens die flink ouder waren dan ik. Ze stonden enorm te beuken op die automaat. Ik stond ‘braaf’ te wachten met wat geld in mijn hand.

Na een tijdje stapten die jongens aan de kant zonder dat ze iets uit de automaat hadden kunnen halen. Een jongen zei: Doe jij het dan maar. Hij moest lachen. Ik voel het nu nog terwijl ik dit schrijf; Ik wist zeker en voelde in elke vezel van mijn lichaam; DIT GAAT ME LUKKEN. Ik stapte eigenwijs naar voren, deed de muntjes in de automaat, drukte op de knop en BOEM, een blikje viel naar beneden. Ik pakte het, draaide me om en liep eigenwijs weg. De jongens keken totaal verbaasd en zeiden niets meer. Zo’n krachtig en ook grappig moment. Op dat moment wist ik niet dat The Law of attraction in het spel was, maar nu, vele jaren later wel.

Het werkt natuurlijk ook in negatieve zin. Als ik een nieuw bloesje ofzo draag dan heb ik de neiging om te denken; nu moet ik niet gaan knoeien. Ook mijn kinderen en man zeggen dan dan vaak: Pas op! en wat gebeurt er vaker dan me lief is…….Mega vlekken, want wat je aandacht geeft groeit!

Hoe kun je TLofA nu voor je laten werken?

Het begint met bewust worden van waar je aandacht vooral naar toe gaat. Klopt dat met wat je wil manifesteren? Zo niet, draai het om. Wat wil ik wel? Het mooie van de combinatie met NLP is dat het je hele praktische tools geeft waar je mee aan de slag kunt, gewoon met beide voetjes op de grond.

Metaprogramma’s als praktische tools

Een onderdeel van NLP zijn de metaprogramma’s. Dit zijn je onbewuste voorkeuren in waarnemen, denken, voelen en doen. Ze bepalen waar je aandacht naar toe gaat. Per seconde komen er gigantisch veel prikkels op ons af. Alles bewust waarnemen en overdenken kan (gelukkig) niet. Via de metaprogramma’s filter je onbewust wat er binnenkomt aan info, hoe je dit verwerkt en hoe het je gedrag bepaalt.

Metaprogramma’s zijn dus eigenlijk heel belangrijk want deze programma’s bepalen heel veel in je leven.

Ik maak het nu praktisch voor je! Een voorbeeld van zo’n metaprogramma is:

Away from / towards (wat wil ik niet/ wat wil ik wel)

Als je vooral Away from bent, dan geef je vooral aandacht aan wat je niet wilt ervaren, niet wilt voelen, niet wilt hoeven doen. Als het maar niet gaat regenen! Als die klant maar niet weer afbelt. Als er vandaag op het werk maar niet weer taart is. En wat gebeurt er dan vaak? Precies dat wat je niet wilt. Je brein kent het woordje niet niet. (NB: Denk niet aan een roze olifant)

Ben je meer Towards gericht dan zal je vooral dingen denken en waarnemen die gericht zijn op wat je wel wilt. Hopelijk wordt het een hele gezellige avond. Ik ben benieuwd welk inzicht mijn client tijdens de sessie zal krijgen.

Als je meer TLofA voor je wil laten werken kun je dus al bewust vaker schakelen naar Towards. Wat wil ik wel? Waar ben ik nieuwsgierig naar? Kan ik de klanten die ik wil aantrekken al voor me zien in mijn spreekkamer etc.

Nog een voorbeeld van zo’n metaprogramma:

Comparison (vergelijken)

Vaak vergelijken we onszelf met anderen, met ideale anderen, met onszelf van lang geleden etc. Vooral het jezelf vergelijken met de ideale ander betekent vaak een gevoel van falen. Als je dan het gevoel krijgt, dat gaat me toch nooit lukken is het een echte successtopper! Als je de ideale ander juist super inspirerend vindt en het geeft je een heel positieve drive om juist positieve stappen te zetten is het weer helpend.

Wat herken jij hierin? Helpt het je of juist niet?

Stel je wil hier nog veel meer over leren, bekijk dan onze eerste van 12 Positieve Groei Masterclasses: Werken met The Law of Attraction & NLP.

De tweede Masterclass gaat over het thema: De kracht van je MINDSET.

Wil jij meer weten over de Positieve Groei Masterclasses? Klik op onderstaande link!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven