Zoek jij een boost voor je persoonlijke ontwikkeling en dus voor je bedrijf? Kies NLP

De groei van je bedrijf gaat gelijk op met jouw persoonlijke ontwikkeling

Jaren geleden las ik dit al ergens: Je bedrijf kan alleen groeien als jij als persoon blijft groeien en ontwikkelen. Dit klonk vrij logisch, maar het kwartje viel nog niet helemaal. Al sinds 2008 ben ik volop bezig met persoonlijke ontwikkeling door elke 2 tot 3 jaar weer een grote opleiding te volgen, door boeken te lezen en door podcasts te luisteren. En dit was allemaal nodig om te komen waar ik nu sta.

Een flinke eye-opener

In het voorjaar coachte ik een business coach. Dat ging geweldig. De client was enorm blij met de coaching en ze was onder de indruk van wat de NLP-technieken haar brachten. Aan het einde vroeg ze mijn tarief. Ik zei:” Een consult kost €79,= exclusief BTW. Ze reageerde emotioneel. Ik vroeg me heel even af of ze het te duur vond. Ze zei: “Dit kan echt niet, met wat jij als coach te bieden hebt. Dat mag minimaal het dubbele zijn.” Het was voor mij een enorme eye-opener dat zij dit op deze manier zag. Ze gaf aan dat ik me als coach te klein hield door een bedrag te vragen dat ik jaren geleden ook al vroeg. Mijn ontwikkeling als coach was flink doorgegaan, maar hoe ik naar mezelf keek als coach niet. Wauw, dat was ik me niet bewust! Mijn mindset hield me nog steeds klein.

Soms heb je een spiegel nodig om weer verder te komen

In mijn mind was ik nog de coach van jaren geleden, maar dat was ik allang niet meer. Ik ben nu de zeer ervaren NLP coach en trainer. Dat mag ikzelf ook meer op waarde gaan schatten. Mega veel coaches hebben hier last van. Ze houden zich klein en denken: “Wie ben ik om dat bedrag te vragen? Ik begin net, ik vraag een half tarief. Ik begin net, ik coach de eerste cliënten wel gratis.” etc. Dit is een enorm belemmerende mindset, maar goed nieuws: die kun je veranderen.

Met NLP verander jij je belemmerende patronen

Neuro linguïstisch programmeren gaat over communicatie in de breedste zin: communicatie met anderen, maar vooral ook met jezelf. Dat wat jij gelooft over jezelf is voor jou waar. Geloof jij ten diepste dat je praktijk of bedrijf een succes gaat worden? Of voel je heel veel twijfel? Als dat laatste het geval is kun je super hard werken, maar succesvol zijn zal op zijn minst lang duren. Het antwoord is dan om je te laten coachen of om opleidingen te volgen die jou verdere persoonlijke ontwikkeling brengen met een krachtige positieve mindset die daarbij hoort.

NLP: de techniek van succesvol functioneren

NLP is begin jaren 70 ontstaan doordat Bandler en Grinder in California een aantal zeer succesvolle therapeuten gingen onderzoeken. Ze wilden weten waarom deze therapeuten zoveel succesvoller waren met hun patiënten en in hun bedrijven dan andere collega’s. Wat was hun geheime recept? Dit bleek te bestaan uit heel veel aan te leren technieken die Bandler en Grinder tot overdraagbare modellen hebben gevormd. Wil jij dus krachtiger en succesvoller zijn als mens, als coach en ondernemer? 

Kies dan een NLP coach of word zelf NLP Coach.

De opleiding die op alle vlakken een 9+ scoort

Miranda en ik hebben in 2020 samen de NLP coach opleiding bedacht en vormgegeven die we zelf ooit hadden willen volgen. De opleiding die op alle vlakken klopt. Twee zeer ervaren trainers die samen de lesdagen verzorgen, NLP coaching leren en zelf ervaren, een top locatie middenin de natuur, super lekker en gezonde lunch en diner, elke lesdag het gevoel van een retreat door meditaties in een topomgeving. Als ik dit zo opschrijf voel ik het enthousiasme dat we begin 2023 weer gaan starten met een mooie groep vrouwen.

De eerste Positieve Groei Coaches hebben in juli 2022 het diploma behaald. Zij hebben allemaal aangegeven te zijn gegroeid, zowel zakelijk als privé. Wat heeft het hen dan opgeleverd? De NLP coaches ervaren meer zelfvertrouwen, maken prachtige stappen in hun groeiende bedrijf, de cliënten maken mooie stappen en de groep ondersteunt elkaar na de opleiding nog steeds. Dat vinden wij ook erg belangrijk: verbinding met like-minded coaches en ondernemers.

Kortom: Blijf je ontwikkelen

Laat je coachen, blijf af en toe een opleiding doen, gun jezelf blijvende persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Natuurlijk vinden wij het top als je dat bij ons gaat doen in de Positieve Groei Coach opleiding, of via onze DUO-Coaching. Maar het belangrijkste is dat je het ergens gaat doen. Believe in yourself and the world will believe in you.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven